Za pomoč pokličite 112 | E-pošta: info@pgdprozin.si

Naš prosti čas za vašo varnost

Mladinsko državno tekmovanje v Ormožu


V soboto, 17. 5. 2014, se je naša ekipa mladink v Ormožu udeležila državnega tekmovanja za vajo Matevža Haceta. Po več mesecev dolgih pripravah in vajah smo se zgodaj zjutraj zbrali v gasilskem domu ter se počasi odpravili proti kraju tekmovanja. Odpravili smo se z avtobusom, ki smo ga za tisti dan prelevili v gasilsko vozilo.

Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje
Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje

Na tekmovalni progi so se mladinke morale zglasiti nekaj minut čez deveto in opraviti svoj del tekmovanja. Najprej je bila na vrsti mokra vaja s hidrantom, ki so jo opravile v 44,47 sekundah brez kazenskih točk.

Naslednji del je obsegal razvrščanje. Slednjega so naše tekmovalke opravile brez kazenskih točk. Korakale so vzora vredno.

Post by Prostovoljno gasilsko društvo Prožinska vas.

Tretji oz. zadnji del pa so bila teoretična vprašanja. Desetarka je izžrebala 3 člane desetine, kateri so dobili kratek test z vprašanji. Tudi teorija jim je šla odlično, opravile so jo brez napake.

Do razglasitve rezultatov smo morali počakati nekaj ur, zato smo se odpravili na ogled Ormoža in ostalih bližnjih vasi ter znamenitosti, kot sta na primer Jeruzalem ter Svetinje. Nekaj minut čez tretjo popoldne, so mladinke morale zasesti svoje mesto v ešalonu. Po uvodnih govorih je bila na vrsti razglasitev zasluženih mest. Naša enota je v kategoriji mladink osvojila odlično 10. mesto, kar pomeni, da so si prislužile zlato značko Matevža Haceta.

Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje
Mladinke in mentorji 2014

Tekmovalkam iskreno čestitamo ter želimo vso srečo na vseh nadaljnjih tekmovanjih. Naslednje je že kar 14. 6. 2014 v Škofji vasi, kjer bodo mladinke izvedle suho vajo.

 

Sara Jurović

DONIRAJTE

Donacija 2014

DOHODNINA

Postani naš član

Želiš postati član našega društva? Želiš pomagati drugim in s svojim prostovoljnim delom prispevati k razvoju društva? Izpolni pristopno izjavo.

Dogodki

Grafični prikaz dogodkov

Meteo

Facebook

RSS Gasilska zveza Slovenije

RSS GZ Celje

 • Pustni pohod mladine
  Komisija za mladino GZ Celje organizira v soboto, 2. marca 2019, ob 9.30 pustni pohod na Pečovniško kočo. Rok za prijavo otrok in mentorjev je 27. 2. 2019, do 12.00. Mentorji morajo biti polnoletne osebe.Več v priloženem vabilu.
 • Prijave - kviz gasilske mladine
  V Vulkanu je za prijave odprto tekmovanje v kvizu gasilske mladine GZ Celje. Vse ekipe je potrebno prijaviti preko Vulkana najkasneje do ponedeljka, 4. marca 2019, do 12.00.Do navedenega datuma je potrebno na GZ Celje poslati tudi seznam sodnikov oz. pomočnikov na tekmovanju. Društva, ki boste v posamezni kategoriji prijavila več kot eno ekipo, vse […]
 • Regijski posvet članic
  Regijski posvet članic Celjske in Savinjsko-Šaleške regije bo v soboto, 9. februarja 2019, ob 8.30 v prostorih gasilskega doma Žalec.Udeležba je v delovnih oblekah.Članice oddajo prijave na GZ Celje najkasneje do ponedeljka, 4. 2. 2019, do 8.00. Obvestilo z vabilom je bilo poslano članicam komisije za članice GZ, na vsa PGD in predstavnicam članic v […]
 • Seja s predsedniki in poveljniki PGD
  Seja s predsedniki in poveljniki PGD GZ Celje bo v ponedeljek, 28. januarja 2019, ob 18. uri v prostorih PGD Trnovlje.Vabilo je bilo poslano na vsa PGD GZ Celje.
 • Posvet mentorjev mladine
  Posvet mladinskih mentorjev bo v soboto, 26. januarja 2019, ob 17.00 v Gostišču Medved v Škofji vasi.Program posveta, razrez za udeležbo, soudeležba so navedeni v priloženem vabilu. Društva poimensko prijavo mentorje (polnoletne!) na gz.celje@t-si najkasneje do srede, 23. 1. 2019. Do navedenega datuma je potrebno poravnati tudi soudeležbo. V priponki so objavljene tudi aktivnosti mladine […]