Za pomoč pokličite 112 | E-pošta: info@pgdprozin.si

Naš prosti čas za vašo varnost

Mladinsko državno tekmovanje v Ormožu


V soboto, 17. 5. 2014, se je naša ekipa mladink v Ormožu udeležila državnega tekmovanja za vajo Matevža Haceta. Po več mesecev dolgih pripravah in vajah smo se zgodaj zjutraj zbrali v gasilskem domu ter se počasi odpravili proti kraju tekmovanja. Odpravili smo se z avtobusom, ki smo ga za tisti dan prelevili v gasilsko vozilo.

Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje
Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje

Na tekmovalni progi so se mladinke morale zglasiti nekaj minut čez deveto in opraviti svoj del tekmovanja. Najprej je bila na vrsti mokra vaja s hidrantom, ki so jo opravile v 44,47 sekundah brez kazenskih točk.

Naslednji del je obsegal razvrščanje. Slednjega so naše tekmovalke opravile brez kazenskih točk. Korakale so vzora vredno.

Post by Prostovoljno gasilsko društvo Prožinska vas.

Tretji oz. zadnji del pa so bila teoretična vprašanja. Desetarka je izžrebala 3 člane desetine, kateri so dobili kratek test z vprašanji. Tudi teorija jim je šla odlično, opravile so jo brez napake.

Do razglasitve rezultatov smo morali počakati nekaj ur, zato smo se odpravili na ogled Ormoža in ostalih bližnjih vasi ter znamenitosti, kot sta na primer Jeruzalem ter Svetinje. Nekaj minut čez tretjo popoldne, so mladinke morale zasesti svoje mesto v ešalonu. Po uvodnih govorih je bila na vrsti razglasitev zasluženih mest. Naša enota je v kategoriji mladink osvojila odlično 10. mesto, kar pomeni, da so si prislužile zlato značko Matevža Haceta.

Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje
Mladinke in mentorji 2014

Tekmovalkam iskreno čestitamo ter želimo vso srečo na vseh nadaljnjih tekmovanjih. Naslednje je že kar 14. 6. 2014 v Škofji vasi, kjer bodo mladinke izvedle suho vajo.

 

Sara Jurović

DONIRAJTE

Donacija 2014

DOHODNINA

Postani naš član

Želiš postati član našega društva? Želiš pomagati drugim in s svojim prostovoljnim delom prispevati k razvoju društva? Izpolni pristopno izjavo.

Dogodki

Grafični prikaz dogodkov

Meteo

Facebook

RSS Gasilska zveza Slovenije

RSS GZ Celje

 • Pravilnik o postopkih in ukrepih za zavarovanje osebnih podatkov
  Na povezaviPravilnik o varstvu in zavarovanju OP GZ Celje je objavljen Pravilnik o postopkih in ukrepih za zavarovanje osebnih podatkov GZ Celje, ki ga je sprejela Skupščina GZ Celje na svoji 64. redni seji 29. marca 2019.
 • Tekmovanje v gasilski orientaciji
  Tekmovanje GZ Celje v gasilski orientaciji bo potekalo 11. maja 2019, v okolici OŠ Šmartno v Rožni dolini. Tekmovanje bo potekalo še po GŠTD 2013, tako kot je po državnem razpisu. Tekmovanje je v Vulkanu že odprto za prijave, rok za prijave je najkasneje do 6. maja 2019, do 12.00. Poleg tekmovalcev je potrebno v […]
 • Tekmovanje GZ Celje
  Tekmovanje GZ Celje bo potekalo: - za starejše gasilke in gasilce - 26. 5. 2019, dopoldan, na vadbenem poligonu PGD Teharje na Teharju; - za pionirje, pionirke, mladince in mladinke - 8. 6. 2019, popoldan, na vadbenem poligonu PGD Škofja vas v Škofji vasi; - za člane in članice - 9. 6. 2019, dopoldan, na […]
 • Kulinarična delavnica
  Komisija za članice bo skladno s programom dela v četrtek, 11. aprila 2019, ob 17. uri izvedla kulinarično delavnico (peka potic).  Delavnica bo potekala pri članici PGD Babno, v Medlogu 43, Celje.Material za izdelavo potic bo zagotovila GZ Celje. Rok za prijavo je 9. 4. 2019, do 12.00. Obvestilo, z navedeno lokacijo delavnice, je bilo […]
 • Glasovanje - Naj PGD
  Na akcijo Naj prostovoljno gasilsko društvo se je prijavilo: iz Celjske regije PGD Nova Cerkev, iz SŠ regije PGD Braslovče. Obe društvi sta se v svoji skupini uvrstili med pet finalistov za naj PGD. Glasujete na povezavi http://promo.delo.si/gasilskodrustvo, najprej glasujete v 1. skupini za PGD Nova Cerkev, nato v 2. skupini za PGD Braslovče. Glasovanje […]