Za pomoč pokličite 112 | E-pošta: info@pgdprozin.si

Naš prosti čas za vašo varnost

Mladinsko državno tekmovanje v Ormožu


V soboto, 17. 5. 2014, se je naša ekipa mladink v Ormožu udeležila državnega tekmovanja za vajo Matevža Haceta. Po več mesecev dolgih pripravah in vajah smo se zgodaj zjutraj zbrali v gasilskem domu ter se počasi odpravili proti kraju tekmovanja. Odpravili smo se z avtobusom, ki smo ga za tisti dan prelevili v gasilsko vozilo.

Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje
Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje

Na tekmovalni progi so se mladinke morale zglasiti nekaj minut čez deveto in opraviti svoj del tekmovanja. Najprej je bila na vrsti mokra vaja s hidrantom, ki so jo opravile v 44,47 sekundah brez kazenskih točk.

Naslednji del je obsegal razvrščanje. Slednjega so naše tekmovalke opravile brez kazenskih točk. Korakale so vzora vredno.

Post by Prostovoljno gasilsko društvo Prožinska vas.

Tretji oz. zadnji del pa so bila teoretična vprašanja. Desetarka je izžrebala 3 člane desetine, kateri so dobili kratek test z vprašanji. Tudi teorija jim je šla odlično, opravile so jo brez napake.

Do razglasitve rezultatov smo morali počakati nekaj ur, zato smo se odpravili na ogled Ormoža in ostalih bližnjih vasi ter znamenitosti, kot sta na primer Jeruzalem ter Svetinje. Nekaj minut čez tretjo popoldne, so mladinke morale zasesti svoje mesto v ešalonu. Po uvodnih govorih je bila na vrsti razglasitev zasluženih mest. Naša enota je v kategoriji mladink osvojila odlično 10. mesto, kar pomeni, da so si prislužile zlato značko Matevža Haceta.

Mladinke 2014 Ormož, državno tekmovanje
Mladinke in mentorji 2014

Tekmovalkam iskreno čestitamo ter želimo vso srečo na vseh nadaljnjih tekmovanjih. Naslednje je že kar 14. 6. 2014 v Škofji vasi, kjer bodo mladinke izvedle suho vajo.

 

Sara Jurović

Postani naš član

Želiš postati član našega društva? Želiš pomagati drugim in s svojim prostovoljnim delom prispevati k razvoju društva? Izpolni pristopno izjavo.

Dogodki

Grafični prikaz dogodkov

Meteo

Facebook

RSS Gasilska zveza Slovenije

RSS GZ Celje

 • Vabilo - seja Poveljstva GZ
  11. seja Poveljstva GZ Celje bo v ponedeljek, 15. junija 2020, ob 19. uri v prostorih PGD Teharje. Vabilo je bilo vabljenim poslano po e-pošti.
 • Tečaj za gasilce bolničarje - nadaljevanje
  13. junija 2020, se bo v gasilskem domu PGD Vrbje nadaljeval tečaj za bolničarje.Ostale informacije so v priloženem vabilu in programu.Obvestilo s prilogami je bilo poslano na društva, ki imajo prijavljene tečajnike.
 • Sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme
  Na spletni strani GZ Slovenije je objavljeno obvestilo o spremembah razpisa za sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme za obdobje od 1. 5. 2019 do 30. 4. 2020 ter povezave do razpisa in sprememb.Obvestilo je bilo po e-pošti posredovano vsem PGD GZ Celje. http://www.gasilec.net/razpis-za-sofinanciranje-opreme-za-leto-2020
 • Pravilno nošenje gasilske uniforme
  Na spletni strani GZ Slovenije je objavljena povezava do plakata in zloženke "Pravilno nošenje gasilske uniforme". http://www.gasilec.net/pravilno-nosenje-gasilske-uniforme
 • Postopek dezinfekcije in slačenje intervencijske obleke
  {youtube}6KJUxlzaNXU{/youtube}   https://m.youtube.com/watch?v=6KJUxlzaNXU&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=9743b1dTNnA