Za pomoč pokličite 112 | E-pošta: info@pgdprozin.si

Naš prosti čas za vašo varnost

SKUPAJ PGD PROŽINSKA VAS IN PGD TEHARJE


 

V slogi je moč. In res je tako. To smo dokazali tudi mladi gasilci iz PGD Prožinska vas in PGD Teharje, ko smo se skupaj podali na poletni tabor. V sredo 2. 7. 2014 smo se skupaj odpravili na petdnevno letovanje na Rogli.

Po prihodu smo se namestili v dom Jelka, kjer smo preživeli naslednjih pet dni.Popoldan po kosilu smo se udeležili pohoda po škratovi deželi, kjer smo spoznavali gozd ter življenje, ki ga najdemo v njem. Dan smo zaključili z raznimi družabnimi igrami.

Naslednje jutro smo se pomirili v gasilskih športnih igrah, po kosilu pa smo se odpravili po zelo dolgi poti na Lovrenška jezera. Tam smo spoznali mesojedo rastlino okroglolistno rosiko in ogroženo živalsko vrsto alpskega pupka. Po vrnitvi smo se odpravili v disko, kjer smo se po napornem dnevu sproščali ob glasbi.

Tretji dan smo pričeli s plezanjem po plezalni steni, kjer smo premagovali svoje višinske strahove, prav tako smo igrali tudi namizni tenis in biljard. Popoldan smo se urili v gasilskih veščinah, dan pa smo zaključili z raznimi športnimi igrami na igrišču.

Naslednji dan smo se odpravili na bazen, kjer so pionirji opravljali veščino PLAVALEC. Dan smo nadaljevali s panoramsko vožnjo na sedežnici, kjer smo se prepustili lepotam narave. Preostali čas dneva smo posvetili opravljanju gasilskih veščin.

Zadnji dan pa smo se pripravljali na razstavo, ki je sledila popoldan. Za konec letovanja pa smo se spustili s sanmi, kjer smo se naužili adrenalina in hitrosti. Na koncu smo se vsi srečno vrnili domov, polni znanja, izkušenj in lepih spominov.

pgd pv

TAMARA, ŠPELA, URŠKA IN GREGA

 

Postani naš član

Želiš postati član našega društva? Želiš pomagati drugim in s svojim prostovoljnim delom prispevati k razvoju društva? Izpolni pristopno izjavo.

Dogodki

Grafični prikaz dogodkov

Meteo

Facebook

RSS Gasilska zveza Slovenije

RSS GZ Celje

 • Vabilo - seja Poveljstva GZ
  11. seja Poveljstva GZ Celje bo v ponedeljek, 15. junija 2020, ob 19. uri v prostorih PGD Teharje. Vabilo je bilo vabljenim poslano po e-pošti.
 • Tečaj za gasilce bolničarje - nadaljevanje
  13. junija 2020, se bo v gasilskem domu PGD Vrbje nadaljeval tečaj za bolničarje.Ostale informacije so v priloženem vabilu in programu.Obvestilo s prilogami je bilo poslano na društva, ki imajo prijavljene tečajnike.
 • Sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme
  Na spletni strani GZ Slovenije je objavljeno obvestilo o spremembah razpisa za sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme za obdobje od 1. 5. 2019 do 30. 4. 2020 ter povezave do razpisa in sprememb.Obvestilo je bilo po e-pošti posredovano vsem PGD GZ Celje. http://www.gasilec.net/razpis-za-sofinanciranje-opreme-za-leto-2020
 • Pravilno nošenje gasilske uniforme
  Na spletni strani GZ Slovenije je objavljena povezava do plakata in zloženke "Pravilno nošenje gasilske uniforme". http://www.gasilec.net/pravilno-nosenje-gasilske-uniforme
 • Postopek dezinfekcije in slačenje intervencijske obleke
  {youtube}6KJUxlzaNXU{/youtube}   https://m.youtube.com/watch?v=6KJUxlzaNXU&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=9743b1dTNnA